Listen over De 100 største er klar

Etter 17 år med en omsetningsutvikling som i perioder har pekt rett til himmels, ble det en temmelig hard landing for bedriftene i 2009.

Om undersøkelsen

Byggeindustriens årlige oversikt over nøkkeltallene til store bygge- og anleggsbedrifter skal omfatte de 100 største bedriftene i bransjen. Oversikten gjelder bygg- og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten. Datagrunnlaget er et spørreskjema som er sendt til bedriftene i Byggeindustriens bedriftsdatabase.

Oversikten over de 100 største er aldri helt komplett, siden det alltid er noen bedrifter som vi ikke får opplysninger fra, eller som leverer for sent.

Omsetningen til de 100 største falt med hele 14,5 prosent. Nedgangen var likevel ikke større enn at omsetningen i 2009 var omtrent på 2006-nivå. Dessuten holdt resultatene før skatt seg godt oppe, marginene til de 100 største var 4,3 prosent i 2009, og dette er bare 0,6 prosentpoeng lavere enn i 2008. Antagelig var resultatene faktisk noe bedre enn 4,3 prosent siden vi mangler resultattall fra noen av de store bedriftene.

Langt mer informasjon rundt undersøkelsen, samt listen over bedrifter som ikke kom med blant de 100 største finner du i siste utgave av Byggeindustrien. Undersøkelsen er gjort i samarbeid med Prognosesenteret og er utarbeidet av sjeføkonom Kjell Senneset.

Se listen her

Her finner du oversikten over "De 100 største i bygg og anlegg" siden 1993