Fyllmasse fra P-hus blir ny båthavn

Peab er i gang med bygging av P-hus på Fornebu for IT Fornebu under Statoils nye hovedkvarter. 250.000-300.000 m3 fjellmasser og sprengstein skal fjernes før kjeller og p-hus kan oppføres.

Massene som fjernes, fraktes med lektere fra Fornebu til Leangbukta, hvor det blir oppført brygge for 500 nye båtplasser.

Det blir totalt 1700 båtplasser i Leangbukta.

At massene blir fraktet med lekter, betyr at veinettet på Fornebu i liten grad blir belastet. Dersom massen skulle vært fraktet med biler, ville det gått opp mot 700 lastebiler i døgnet, eller over en bil i minuttet.

- Det er gunstig på mange måter å frakte massene sjøveien. Området er fra før veldig belastet med biltrafikk, og vi får en miljømessig gevinst med å bruke båter. I tillegg er det mer hensiktsmessig både når det gjelder pris og fremdrift, Ole Kristoffer Herlofsen, som er prosjektleder i Peab.

Mange lass med fjellmasser og sprengstein har nå gått fra Fornebu, og de vil danne grunnlaget for noe som blir Oslofjordens største båthavn. Bryggen blir 250 meter lang og 60 meter bred og det er planlagt infrastruktur og andre båthavnfasiliteter i forbindelse med bryggen. Det er Peabs underentreprenør JK Entreprenør som står for frakt av stein og Leangen Båtforening er ansvarlig for utbyggingen. Båthavnen skal etter planen være klar til bruk sommeren 2013.

- Det er fint å kunne være med å bidra til å realisere etterlengtede båtplasser for befolkningen i Asker og Bærum, sier Thomas Kalvang, daglig leder i JK Entreprenør. Han regner med at det vil gå 100-150 lekterturer fra Fornebu via Rolfsbukta og til Leangbukta.

Når løsmassene er fraktet bort vil Peab fortsette arbeidet med å bygge 54.000 m2 p-hus og 11.000m2 kjeller under Statoils nye hovedkvarter. Riggen er på plass og på det meste vil totalt 150 mennesker være sysselsatt med p-husprosjektet, som skal stå ferdig i 2012.