Frp og Høyre får flertall på meningsmåling

Fremskrittspartiet og Høyre får en oppslutning på 49,5 prosent på en måling som Opinion har laget for Avisenes Nyhetsbyrå. Hvis det var valg ville resultatet gitt 85 mandater til Frp og Høyre og flertall på Stortinget.

 

Fremskrittspartiet bykser fram 3,6 prosent på målingen og får en oppslutning på 24,7 prosent. Høyre faller 0,4 prosentpoeng og får 24,8 prosent på Opinion-målingen for Avisenes Nyhetsbyrå.

Regjeringspartiene kan til sammenligning stille med en samlet oppslutning på 37,6 prosent. Arbeiderpartiet faller 2,1 prosentpoeng til 26,1 prosent, Sosialistisk Venstreparti går fram 0,5 prosentpoeng til 6,8 prosent, og Senterpartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 4,7 prosent.

Samtidig får Venstre fram 0,8 prosentpoeng til 5,5 prosent. Kristelig Folkeparti faller 0,6 prosentpoeng til 5,2 prosent, og Rødt går tilbake 0,8 prosentpoeng til 1,3 prosent. Kategorien «andre» står for 0,9 prosent av oppslutningen på målingen, ned 0,4 prosentpoeng fra forrige måned.

Frp-leder Siv Jensen peker på at Frp og Høyre har flertall på målingen.

– Dette viser det vi har sagt i lang tid, nemlig at et slikt flertall er innen rekkevidde. Derfor må Høyre legge press på KrF og Venstre for å få disse partiene til å velge side. Målingene viser jo at det ikke er noe rop etter sentrumspolitikk, sier Jensen.