Fem norske til Venezia-utstilling

Nasjonalmuseet har valgt ut fem norske byggverk som skal representere Norge på den internasjonale arkitekturmessen i Venezia – Biennale Architettura.

To av byggverkene er hjemmehørende i Møre og Romsdal. Det er Gudbrandsjuvet i Norddal kommune (Jensen & Skodvin Arkitektkontor) og Gurisenteret i Smøla kommune (Askim/Lantto Arkitekter AS).

De tre øvrige prosjektene som er plukket ut for Venezia-utstillingen er taket på Operahuset i Oslo (Snøhetta), et utendørs anlegg med bålplass i midten på en barnehage i Trondheim (Haugen/Zohar Arkitekter) og Geoparken på Kjerringholmen i Stavanger (Arkitektene Helen & Hard).

– Prosjektene skal vises på den nordiske paviljongen som Nasjonalmuseet lager i samarbeid med Arkitektmuseet i Stockholm og Finlands Arkitektmuseum, opplyser seniorkurator Eva E. Madshus ved Nasjonalmuseet til NTB.

Biennale Architettura arrangeres fra 29. august til 21. november. Veneziamessen regnes som verdens viktigste og største arkitekturutstilling. Årets tema er «People meet in architecture».