Anlegg blir en del av Bygg Reis Deg

Bygg Reis Deg-messen vil neste år for første gang også ha en egen anleggsutstilling.

Planleggingen av landets største byggmesse er godt i gang på tross av at Bygg Reis Deg er over et år unna. Den neste messen vil bli en dag kortere, men okkupere mer plass samt inneholde en større konferanse.

- Den største nyheten er at vi får en egen anleggs- og infrastrukturdel, slik at vi favner om hele byggenæringen, sier administrerende direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg til Byggeindustrien.

- Vi har fått på plass viktige partnere i Statens vegvesen og Byggeindustrien, slik at vi bedre får samlet hele næringen under ett tak. Jeg tror Bygg Reis Deg kan bidra til kompetanseoverføring og større effektivitet i hele verdikjeden, legger han til.

Det er ikke tvil om at Gavelstad håper at entreprenører og rådgivere igjen skal vende tilbake til messen, etter at disse gruppene nærmest har vært fraværende de siste årene.

Konferanse
Bygg Reis Deg håper også at en ny konferanse også skal gi drahjelp til å samle flere fagfolk på messen.

- Vi kommer til å utvide konferanseprogrammet, slik at det blir innlegg onsdag, torsdag og fredag fra kl. 10.00 til 15.00. Man trenger ikke følge hele konferansen, men kan plukke ut det man synes er interessant, og besøke utstillingen innimellom, sier Gavelstad.

Det er ennå ikke nøyaktig hva som blir tema eller hvem som skal holde innlegg, men BRD-sjefen forteller at energi og innovasjon vil være sentralt.

Kortere
Neste års messe vil skille seg litt fra de foregående. Åpningsdagen forskyves fra tirsdag til onsdag, og messen arrangeres litt senere enn den tradisjonelt har blitt avholdt (19.-23. oktober). Gavelstad forteller at flere utstillere ytret ønske om dette etter forrige messe.

Totalt kan utstillere boltre seg på 18.000 netto kvadratmeter neste år. Økningen skyldes blant annet at BRD i 2011 kommer til å benytte seg av alle de fire hallene på Norges Varemesse.

Gavelstad forteller at innsalget til messen så vidt har kommet i gang, og at signalene ute i markedet er positive.