Hva skal tunnelen hete?

Tirsdag 22. juni sparker Aftenposten Aften i gang en avstemming om hva det samlede tunnelsystemet under Oslo skal hete.

I september åpner begge løp i senketunnelen under Bjørvika, og dermed vil man kunne reise fra Framnes til Ryen i én tunnelstrekning.

Én tunnel, ett navn
Navnene Festningstunnelen, Ekebergtunnelen og Svartdalstunnelen blir historiske, og det blir i stedet et nytt navn som skal dekke hele strekningen. Vanligvis foreslår Statens vegvesen et navn på sine tunneler og bruer, som så blir behandlet og vedtatt av Statens kartverk og stedsnavnstjenesten. Men i dette tilfellet har avdeling Oslo valgt en vri: Du bestemmer hva tunnelen skal hete!

Bli med og stem!
Det er Aften som foretar avstemmingen via sms og nettstedet http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3703424.ece. I løpet av tirsdagen og i to dager fremover vil det bli mulig å stemme på sin favoritt.

– Det hadde vært flott om vi fikk engasjert etaten i denne avstemmingen, så jeg oppfordrer alle om å finne sin favoritt og stemme på den, sier avdelingsdirektør Lene Mürer, avdeling Oslo.

Alternativene
Det er en arbeidsgruppe bestående av avdelingsdirektør Lene Mürer, Erlend Tidemann (navnegransker tilknyttet Oslo kommune, prosjekt Gatenavn) med sekretær Håvard Vikheim (kommunikasjon, region Øst) som har kommet frem til fire alternativer det skal velges mellom.

•Sentrumstunnelen

•Operatunnelen

•Bjørviktunnelen

•Fjordbytunnelen