Kristine Hirsti

Mann døde i arbeidsulykke

En 24 år gammel mann mistet livet i en arbeidsulykke i Øyradalen i Lærdal i Sogn og Fjordane tirsdag ettermiddag.

Mannen arbeidet med fjellsikring da en stor steinblokk løsnet. Han falt flere titalls meter og døde momentant, opplyser politiet til TV 2.

Ulykken skjedde ved en tilførselsvei til Forsvarets anlegg, et område hvor Forsvaret detonerer sprengstoff, skriver Bergens Tidende på sine nettsider.

Den omkomne er fra Buskerud. Han var på jobb for entreprenøren Gjerden Fjellsikring AS. Forsvarsbygg er byggherre i prosjektet.

- Dette er dypt tragisk, og våre tanker går nå til den nærmeste familien. Vi vil bidra på alle måter til å finne ut hvordan en slik tragisk ulykke kunne skje og hvordan det kan unngås i fremtiden, sier regionssjef Bjørn Tore Rognstad i Forsvarsbygg.

Mannen som omkom, arbeidet med fjellsikring da en større steinblokk løsnet. Ulykken skjedde like før klokken 16 tirsdag. Tre kolleger var med mannen på jobb for Forsvarsbygg da ulykken inntraff. De ble tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Arbeidet var en del av rassikringen av rasfarlig kommunal vei mellom Mo i Lærdal og skytterhus i Øyradalen. I anbudsutlysmimngeter står det bl a:

"Sikringsarbeidene som skal utføres ligges ca 300 m nedenfor skytterhus i Øyradalen. Arbeidene består i hovedsak av nedsprengning av oppsprukket overheng, lengde ca 35 m og 50-70 m over veibanen og løse partier under, rensk, sikring med bolter, band og nett. I tillegg skal det sprenges og anordnes en drenasjegrøft i område ved ferist."