Medplan arkitekter og BGO arkitekter fusjonerer

RATIO arkitekter AS er en fusjon av tidligere Medplan arkitekter AS og BGO arkitekter AS.

BGO ble etablert som aksjeselskap i 1984, og har utført prosjekter innen et bredt faglig spekter, blant annet boliger, omsorg, offentlige bygg, næringsbygg, kulturbygg og rehabilitering.

Medplan ble etablert i 1991 på basis av 1.premie i arkitektkonkurransen for Nytt Rikshospital. Kontoret har bred erfaring fra større sykehusprosjekter, kultur-, forsknings- og undervisningsbygg.

Kontorene har i en årrekke samarbeidet om flere prosjekter, særlig innen kultursektoren, og har hver for seg og sammen markert seg i en rekke arkitektkonkurranser.

Det fusjonerte selskapet representerer et sterkt kompetansemiljø, med bredde i erfaring mht prosjekttyper og prosjektenes størrelse og kompleksitet – og med engasjerte og dyktige medarbeidere.

- Vi har valgt navnet RATIO fordi det beskriver vårt arbeid med fokus på forholdet mellom mennesker, hus og omgivelser. Arkitektur er å skape rom for mennesker - de fysiske omgivelsene for menneskers liv, aktivitet og samhandling, heter det i en melding fra selskapet.