Unikt flytteprosjekt i Trondheim

Fem verneverdige 100 år gamle trehus flyttes på Møllenberg i Trondheim.

For å gi plass til byggingen av Strindheimtunnelen må husene vekk. Statens vegvesen har valgt å ta vare på den gamle trehusbebyggelsen, og flytter husene midlertidig i anleggsperioden, for så å flytte dem tilbake når tunnelen er ferdig.

I uke 26 starter Reinertsen arbeidet med å flytte fem trehus fra Møllenberg til en midlertidig lagringsplass i Frostaveien 3. Det siste huset skal være flyttet i månedsskiftet juli/august. Det blir montert løftebjelker under gulvene og husene blir av en stor kran løftet fra grunnmurene sine opp på en henger. Den er selvgående og frakter husene bortover løypa på ca. 600 meter fram til den midlertidige lagringsplassen. Transporten skal foregå langsomt, og vil ta rundt fire timer per hus. Husene vil bli stående lagret i omtrent 3 år, før de blir flyttet tilbake til nøyaktig samme plass på nye grunnmurer.

Etter planen skal det første huset løftes opp på den selvgående hengeren tirsdag 29. juni, mens selve fraktetappen vil foregå om ettermiddagen onsdag 30. juni. Med forbehold om forsinkelser.

Les mer om vegprosjektet på www.vegvesen.no/e6ost.