Fremtidens moduler

Miljø- og energibesparelse har stått sentralt når Ramirent har utviklet sine nye moduler.

Modulene oppfyller de strengeste krav til ventilasjon, isolasjon, lys, lyd og tetthet, og er bygget i samsvar med kravene til permanente bygg.

Byggmoduler er et av de aller største produktområdene til Ramirent. I disse dager kommer selskapet ut på markedet med en helt ny type moduler. Modulene er utviklet i et samarbeid mellom Ramirent og Hedalm ByggTech. Årlig investeres store summer i produktutvikling for å ligge i forkant og møte stadig strengere krav i forhold til miljø og energi.

De nye modulene er bygget i tråd med tekniske forskrifter som samsvarer med kravet til permanente bygg. Modulene har tidligere blitt levert til skoler og barnehager fordi det har vært stilt særskilte krav til inneklima for slike leveranser. I disse dager settes det blant annet opp en helt ny barnehage i Stokke basert på de nye kravene.

Nå tilbys disse modulene også til entreprenører for mer tradisjonell bruk på byggeplasser.

– Det ligger store investeringer bak det nye produktet. Vårt fokus har hele tiden vært på sluttbruker og totalforbruk av energi, sier Eivind Bøe i Ramirent, Ved å gjøre endringer i oppsett av modulene, ender vi opp med å bruke mindre areal for å oppnå samme utnyttelse som før. Sammen med en byggteknisk heving av kvaliteten på modulene, reduseres energiforbruket betraktelig.

– Vi har høstet mye erfaring og lærdom gjennom tidligere leveranser av moduler til det offentlige. Nå vil vi ta med oss dette over til resten av byggebransjen. Vi opplever at dette markedet i økende grad etterspør løsninger som er i tråd med, eller i forkant av, krav til energi og miljø. Sammen med en av våre største kunder innenfor bygg skal vi blant annet i gang med et testprosjekt der vi utfører målinger av energiforbruk og CO2-avtrykk over en tilmålt periode, sier Bøe.