Nybygget på Trollstigen tar form

Det nye restaurant- og sørvisbygget som Nasjonale turistveier bygger på Trollstigen tar nå form.

Bygget skal gjøres helt tett med vinduer og torvtak på plass i løpet av denne sommeren. Neste sommer kommer innredninger, elektrisk anlegg, møbler og utstyr på plass.

2012
Nybygget skal være klart til bruk når 2012-sesongen starter. Da får strekningen Geiranger-Trollstigen sin formelle status som Nasjonal turistvei.

Det er entreprenør Christie & Opsahl AS i Molde som står for oppføringen. Bygget er tegnet av Reiulf Ramstad Arkitekter AS i Oslo.

Prosessleder for Nasjonale turistveiers prosjekter på Trollstigen og Gudbrandsjuvet, Arne Moen, opplyser til NTB at bygget skal inneholde kafé/restaurant i tillegg til et utstillingsområde der både Trollstigens historie og en utstilling som forteller om Nasjonale turistveier skal få plass.

150 millioner
På Trollstigen har det pågått arbeider helt siden 2005. To utsiktspunkter og atkomstene til disse er ferdig allerede. Det skal til sammen investeres 150 millioner kroner bare på Trollstigplatået.

Moen opplyser at kort byggesesong har vært en begrensning. Likevel kunne det nye sørvisbygget ha blitt ferdigstilt allerede i år, dersom det hadde vært nok penger. Men resten av pengene kommer først neste år.

Kaotisk
I mellomtiden må turistene leve med kaotiske tilstander på toppen av Trollstigen det aller meste av denne sommeren. Det pågår nemlig også arbeider i elva. Hovedveien passerer nå gjennom en parkeringsplass, der det er både kjørende og parkerte busser og biler i tillegg til fotograferende turister i en særdeles trafikkfarlig blanding. Men når alt er ferdig skal det bli både trygge gangveier og greie parkeringsforhold i området.

Allerede i september i år vil det være betydelig bedre, sier Moen.