HENT med milliardkontrakt

HENT har inngått kontrakter om bygging av kontor- og hotellokaler for Aker Solutions på Hinna i Stavanger og på Fornebu i Bærum kommune. Kontraktene er samlet verdt i underkant av 2 milliarder kroner.

HENT skal oppføre Aker Solutions nye kontorbygg i Jåttåvågen på Hinna i Stavanger. Totalt areal som dekkes av kontrakten er 63.500 kvm hvorav omlag 45.000 kvm er rene kontorarealer. Kontrakten er en direkteforhandlet totalentreprise. Dette er ett av de største byggeprosjektene i Norge som igangsettes i 2010. Prosjektet har oppstart i august 2010 og skal ferdigstilles desember 2012.

Prosjektet er utviklet av HENT i tett samarbeid med byggherre og brukere for å tilpasses Aker Solutions høyteknologiske virksomhet og ingeniørtjenester innen olje- og energibransjen. Bygget er utviklet og bygges som et lavenergibygg og vil gi vesentlige besparinger mht drift og vedlikeholdskostnader. HENT har engasjert Voll Arkitekter AS og Rambøll Norge AS som hhv arkitekt og rådgivende ingeniører på prosjektet.

Prosjektet kommer som en videreføring av en utviklings- og byggeavtale knyttet til nytt kontorbygg for Aker Solutions på Fornebu i Bærum kommune. Også denne kontrakten er betydelig med en totalramme på 46.000 kvm, hvorav 10.000 kvm hotell for Choice Hotels Skandinavia AS. Kontraktsverdi for prosjektene er samlet i underkant av 2 mrd.

- En av de store styrkene ved slike prosjektprosesser er at de gjennomføres i tett samarbeid med byggherre og brukerorganisasjon. Dette øker forutsigbarhet med tanke på kostnader og sikrer at sluttbrukerne får et bygg de vil bli meget godt fornøyd med, sier Markeds- og Utviklingssjef i HENT, Knut Alstad.

Får å sikre prosjektgjennomføringen vil HENT involvere aktører fra lokalmiljø, så vel som fra Trøndelag og Østlandet.