Nytt håpløst NAV-utspill

NAV vil stanse støtten til det svært så vellykkede Skole på byggeplass. Dette opplegget har helt siden det ble lansert av Veidekke, vært et meget populært og ikke minst nyttig tiltak. Dette har de siste årene vært et spleiselag mellom byggebransjen og myndigheten ved nettopp NAV. I følge Aftenposten som har et stort oppslag om saken søndag, bruker NAV tre mill. kroner i året på ordningen.

 

Skole på byggeplass har siden ordningen ble lansert reddet yrkeskarrieren til en rekke ungdommer. For mange skoletrøtte elever har dette vært redningen. For mange innvandrere og folk med fremmedspråklig bakgrunn har dette vært en flott måte å bli integrert i samfunnet på – og det å lære norsk. Mange politikere har opp gjennom årene besøkt Skole på byggeplass – og alle er fulle av lovord. De aller fleste som har tatt Skole på byggeplass er blitt gode medarbeidere i bedriftene rundt om. Men i NAV skal det visst mer til.

Samfunnet vil spare millioner av kroner ved at dette opplegget fortsetter. Alternativene er så mye dyrere. Og for den enkelte – for menneskene som får dette tilbudet, vil konsekvensene blir dramatiske.

Vi vet ikke hvem i NAV-systemet som har bestemt dette, men dersom det ikke det er evne og vilje i dette byråkratiske komglomerat som NAV er, så må politikerne fortelle dem hvor skapet skal stå. Av mange dumme utspill, må dette være ett av de dummeste.

Les saken i aftenposten.no her:

http://www.aftenposten.no/okonomi/innland/article3700480.ece