Statens byggeskikkpris til Gjerdrum skole

Kristin Jarmund Arkitekter, Østengen & Bergo og Gjerdrum kommune ble fredag tildelt Statens Byggeskikkpris 2010.

- Gjerdrum ungdomsskole er både moderne, framtidsrettet og universelt utformet. Jeg tror bygget blir et godt møtested for både elever, lærere og hele bygda i mange år framover. Her har arkitekter og byggherre gjort en imponerende jobb, sa statssekretær Guri Størvold som vikarierte for kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete ved overrekkelsen.

Statens byggeskikkpris er regnet som en av de gjeveste prisene innen norsk arkitektur- og byggebransje. Prisen på 200 000 kroner ble delt mellom Kristin Jarmund Arkitekter AS, landskapsarkitekten Østengen og Bergo AS, og byggherren Gjerdrum kommune.

Skolen er bygget av Romerike-entreprenøren Agathon Borgen.

Byggeprosjektet får blant annet skryt for at universell utforming og andre brukerbehov er godt ivaretatt. Juryen, med leder Erling Dokk Holm i spissen, roser dessuten bygget for å ha et moderne og utfordrende formspråk. De framhever også at det er gjort en nyskapende tolking av skolen som læringsarena og møtested.

- Jeg oppfordrer bygge- og anleggsnæringen til å satse på bærekraftige og samfunngagnlige kvaliteter. Statens byggeskikkpris skal inspirere til å oppfylle viktige krav til universell utforming, energi og miljø, sa Størvold.

I foajeen i regjeringskvartalet (R5) kan alle nå se næmere på god byggeskikk. Utstillingen viser vinneren av Statens byggeskikkpris 2010, samt de seks andre nominerte prosjektene i bilder, ord og tegninger. Utstillingen vil være åpen til 6. auust.

Lysaker park og Lærernes Hus fikk hedrende omtale av juryen.