Stor kontrakt

Vi gratulerer Skanska med en ny stor kontrakt. Det nye bygget som skal huse Statoils kontor i Oslo blir opplagt et spennende bygg. Før Petter Eiken i Skanska signerte kontrakten, holdt han et godt foredrag på det åpne møtet BNL arrangerte. Som vanlig kom han med mange spennende tanker – ikke minst når det gjelder fremtidig rekruttering. Skanska skal ansette mange nye medarbeidere fremover.

 

Vi har lagt ut mange saker fra dette møtet i dag – og på våre sider kan man også lese foredragene. Petter Eiken ga også et lite spark til Byggeindustrien på grunn av at vi hver uke lister opp antall konkurser i byggenæringen. Det er sikkert mange som ikke liker dette. Men på den annen side er dette av de sakene som leses aller mest på våre nettsider. Det å ha en åpen holdning til dette er etter vårt syn viktig. Ser man nøye på denne konkurslisten, vil man finne svært få større,seriøse bedrifter. Det aller meste er enkeltmannsforetak.Vi sier med dette ikke at alle bedrifter som går konkurs, er useriøse. Det kan væe mange årsaker til oppbud.

Når man ser på det store antall saker vi legger ut på våre sider her på bygg.no – så er de aller fleste positive. Det som gleder oss mest er når vi legger ut saker om nye kontrakter. Dette er også saker som leses av mange. Bare minutter etter at vi la ut saken om Statoil-kontrakten, hadde flere hundre lest saken. Dette er jo tross alt en kontrakt til 1,3 milliarder kroner – og den vil berøre mange.

Når det gjelder rekruttering, er vil ellers svært fornøyd med den responsen vi har fått på omleggingen av siden med stillingsannonser. Vi registrerer at det er veldig mange som er inne på denne siden – og en lang rekke bedrifter har nå inngått avtaler om stillingspakker med Byggeindustrien. Bygg.no/Byggeindustrien er nå den mediakanalen som har flest stillingsannonser rettet mot byggenæringen.

Vi er også interessert i hvem som ansettes i de mange ledige stillingene. Send oss en liten melding med et bilde av hvem som er ansatt. Det er helt gratis.

God helg