Kommet for å bli

- Sett i lys av den responsen vi nå opplever har Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse kommet for å bli.

Det sier Lars Erik Flygel, innkjøpssjef i Nordlandentreprenørenes Service-Organisasjon (NESO).

Den tredje og desidert største utgaven av Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) går av stabelen i Tromsø fra 17. 20. juni. Arrangørene NESO og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) kan slå i bordet med 140 utstillere som tar opp hver eneste kvadratmeter av messeområdet utenfor Tromsøhallen.

- Ut i fra signalene og responsen på forhånd blir også besøket bedre enn noen gang, men dette har vi selvsagt veldig liten kontroll på. Været spiller blant annet inn, sier Flygel rett før messeporten åpner i Tromsø.

Ifølge Flygel har MEF og NESO fått til den utstillermiksen de ønsket med en fordeling på omtrent 50/50 mellom bygg og anlegg. Tidligere utgaver har bygg-utstillerne holdt til inne i Tromsøhallen, mens anlegg har vært ute. I år er hele messen flyttet utendørs.

- Det var ønsker fra utstillerne om å lage en ren utemesse. På messeområdet er det nå en blanding av bygg og anlegg og det tror vi både utstillere og publikum setter pris på, sier Flygel.

Lars Erik Flygel har ikke noe fasitsvar på hvorfor utstillerinteressen er rekordstor, men han mener store utbyggingsplaner i nord innenfor blant annet olje og gass kan være en avgjørende faktor.

- Dette med mulighetene i nord er noe vi også retter søkelyset på under seminardelen av arrangementet, opplyser han.

Hvor viktig er denne messen for landsdelen?

- Vi mener selvsagt at den er veldig viktig. Bygg og anlegg er en av de absolutt største næringene i nord og det er derfor viktig at vi viser muskler ikke minst med hensyn til rekrutteringen. I forbindelse med messen har vi en del opplegg der vi setter fokus på hvilke jobbmuligheter som finnes i innefor denne store næringen, svarer Flygel.

bygg.no kommer med mer stoff fra NNBA.