Tre nye inn i Næringslivsringen

En entreprenør og to rådgivere signerte torsdag samarbeidsavtale med Næringslivsringen.

AF Gruppen, Multiconsult og Rambøll benyttet frokostmøtet til å bli med på prosjektet. Næringslivsringen er et samarbeidstiltak mellom byggenæringen og studieprogrammet for Bygg- og miljøteknikk ved NTNU.

- Fornøyd
- Jeg er svært fornøyd med at RIF- firmaene er med på å styrke rekrutteringen av byggstudenter og gjennom det bidrar til næringsrelatert kompetanseutvikling i byggstudiet, sier administrerende direktør i RIF Liv Kari Hansteen.

- For næringen er det viktig at innholdet og kvaliteten i bygg- og anleggsfagene er slik lagt opp og gjennomført at de klarer å imøtekomme byggenæringens fremtidige behov. Det er også positivt av Næringslivsringen i samarbeid med næringen jobber for å rekruttere flere dyktige jenter til bygg- og anleggsfagene, sier Hansteen.

Støtter FoU
Entreprenør- og industrikonsernet AF Gruppen har inngått en treårig samarbeidsavtale med Fakultet for Ingeniørvitenskap og Teknologi ved NTNU om støtte til forskning og undervisning ved studieprogram for bygg- og miljøteknikk.

- Skal vi lykkes med å øke industrialiseringen innenfor byggebransjen, trenger vi ledere og fagarbeidere som har relevant kompetanse. Et nært samarbeid mellom utdanningsinstitusjonene og næringen er derfor av stor betydning. I tillegg til fortsatt aktiv deltakelse i Næringslivsringen ved NTNU, vil dette samarbeidet bidra til å utdanne sivilingeniører med den kompetanse og kvaliteten som vi som en av landets ledende entreprenør- og industrikonsern etterspør, sier Bård Frydenlund, Direktør Personal og organisasjon i AF Gruppen.

AFs støtte vil i hovedsak rettes mot to områder:

- Forskningsprosjekter som tjener AF sine faglige og forretningsmessige interesser og som har realistiske og relevante mål for gjennomføring og resultatoppnåelse.

- Støtte til undervisningen gjennom forelesninger, prosjektoppgaver, seminarer og lignende hvor AF deler sin kompetanse med studenter og lærere.