Det hardner til i Lillestrøm

Optimera Gruppen har nettopp åpnet et nytt Montér Stormarked i Lillestrøm som betyr en betydelig skjerping av konkurransen om byggevarekundene på Romerike.

Rett i nærheten av Montér Stormarked Lillestrøm ligger Maxbo og Byggmakker. Men konkurransen i det voksende Romeriksmarkedet vil ytterligere hardne til når Maxbo åpner sitt nye stormarked på Hvam til våren. Dette anlegget er på hele 20.000 kvadratmeter og ligger vegg i vegg med handelsmaskinen Plantasjen.

– Vi skal bidra med inspirasjon og ønsker å skape entusiasme, sier daglig leder Jan Ivar Rostad. Han er hentet inn fra hvitevarebransjen for å lede Montér Stormarked Lillestrøm som har en innebutikk på 2600 kvadratmeter, en utebutikk på 1700 kvadratmeter samt et markedsområde på 2000 kvadratmeter.

Rostad påpeker at Romerike er et vekstområde. Derfor håper han å komme opp i en årlig omsetning på nærmere 150 millioner kroner i løpet av de nærmeste årene. Varehuset er bygget for fint å tåle en omsetning på det dobbelte.

Det nye byggevarehuset mener selv de kan skilte med Romerikes største varmeavdeling med 50 utstilte peiser og ovner samt Lillestrøms største kjøkkenavdeling. Dessuten skal byggevarehuset fungere som et showroom der proffkunder kan ta med seg sine kunder blant annet til store utstillinger av bad og garderobe.

Montér definerer proffen som sin viktigste kundegruppe. Derfor er byggevarehuset skreddersydd for håndverkere og entreprenører når det gjelder sortiment, varehenting, servicenivå og ikke minst kompetransenivå på medarbeiderne.

Anlegget har 16 fast ansatte medarbeidere og 8-10 ekstrahjelpere.

– Vi er spesielt opptatt av å ha dyktige medarbeidere som kan gi kundene råd om valg av produkter og komplette løsninger. Derfor har vi blant annet plukket fagfolk fra andre av våre byggevarehus slik at våre ansatte i snitt har en erfaring på 10 år, fremholder varehussjefen.

Rostad er også stolt over å kunne vise frem en tempererte og avfuktet listverksavdeling som er utviklet i samarbeid med Moelven. Det betyr i praksis at avdelingen hele året skal holde en temperatur på 20 grader og en fuktighet på 50 prosent som styres av en føler.

Listverkavdelingen har for øvrig et svært bredt sortiment med hele 220 varianter hvor også malt listverk er godt representert. Den holder til i et eget tilstøtende rom til ”drive through”-lageret for opplasting som blant annet huser trelasten.

– Vi har lenge sett at listverk er en varegruppe som det var mulig å gjøre noe med. Derfor har vi tatt utfordringen og utviklet dette kunde- og brukervennlige konseptet som etter hvert skal rulles ut i kjedens øvrige store og bynære anlegg hvor Drammen ligger først i løypa, opplyser han.