Fremtidens bygningspolitikk

På et stort åpent møte fredag tar BNL opp spørsmålet om den fremtidige bygningspolitikken. Det er bebudet en egen stortingsmelding om dette. Etter vårt syn er det veldig viktig at byggenæringen følger nøye med – og at næringens utøvere aktivt tar del i den debatten som nå må komme. Vi er også opptatt av at næringen kan komme med konstruktive innspill i det arbeidet som nå skal gjøres.

 

Byggenæringen er en bærebjelke i det norske samfunnet, men i forhold til mange andre næringer (som er langt mindre) kommer byggenæringen ofte til for kort når det gjelder ”support” fra myndighetenes side. Vi mener at penger investert i byggenæringen ofte kan gi enormt mye tilbake til samfunnet. Derfor ser vi frem til at det skal komme en egen stortingsmelding. Og vi er selvsagt veldig opptatt hva som står i denne meldingen.

Vi har mange ganger ønsket oss en langt sterkere samordning mellom de ulike departement. Ofte kommer det til dels motstridende signaler fra regjeringen – og det gjør at mange i byggenæringen har problemer med å tilpasse seg alle krav og forordninger. Det som skjer med energimerke-bestemmelsene er bare ett av mange eksempler på at noen i departementene ikke har snakket godt nok sammen. Man kan bli frustert når man ser at den ene offentlige handa ikke ser hva den andre offentlige handa gjør.

Vi ser frem til møtet fredag.

Les mer om BNL-møtet her:

http://www.bygg.no/2010/06/bnl-inviterer-til-aapent-moete