Første byggetrinn i storsatsing fra HLF

Helseorganisasjonen Hørselshemmedes landsforbund (HLF) har gitt klarsignal for bygging av nytt hybelbygg ved Briskeby skole og kompetansesenter i Lier til 19 millioner kroner.

Briskeby videregående skole i Lier i Buskerud er en tilrettelagt skole med opplæringstilbud til hørselshemmede som ikke bruker tegnspråk og eies av HLF, Norges største helseorganisasjon.

Dagens botilbud ved skolen er mer enn modent for fornyelse. Det nye hybelbygget vil romme 24 hybler fordelt over to etasjer og 1 004 kvadratmeter, skriver HLF på sin internettside. Planlagt byggestart er i november i år og bygget skal stå klart til bruk skoleåret som starter høsten 2011.

Vedtaket om bygging er første steg i en storsatsning fra HLF på Briskeby. Etter at landsmøtet i HLF sommeren 2009 vedtok å bygge et nasjonalt rehabiliteringssenter i Lier, har prosjekteringsarbeidet pågått for fullt. De totale kostnadene for hele byggeprosjektet beløper seg til cirka 90 millioner kroner. Totalt er det planlagt å bygge 7 500 kvadratmeter inkludert rehabiliterings- og overnattingsdel, hvor universell utforming av inne- og utearealet er en selvfølge, melder www.hlf.no

- Vi vil bygge ut Briskeby i tre faser og vi er veldig glade for at vi kan starte på første fase. Tidspunktet for andre etappe må vi komme tilbake til. Vi jobber knallhardt videre for å skaffe sikre driftsinntekter og et fundament som gjør oss trygge økonomisk. Med det på plass, vil HLFs sentralstyret ta stilling til neste byggetrinn, forteller HLFs generalsekretær Geir Lippestad til www.hlf.no.

HLF arbeider for å få på plass avtaler med det offentlige og samle inn midler slik at forbundet kan få realisert et historisk løft for hørselshemmede i hele Norge gjennom Briskeby-prosjektet.