Jakten på Molles etterfølger i gang

Jakten på etterfølgeren til Tone Strand Molle som ny bransjedirektør for byggevarehandelen er i gang. HSH har regien.

Opprettelsen av den nye stillingen henger sammen med at tidligere Trelast- og Byggevarehandelens Fellesorganisasjon (TBF) er vedtatt slått sammen med HSH som er hovedorganisasjonen for handel og tjenester i Norge. Nåværende TBF-sjef Tone Strand Molle ønsker ikke å være med på overgangen.

Sentrale arbeidsoppgaver for den nye bransjedirektøren vil være å jobbe for å utvikle bransjen, påvirke rammevilkår, profilere byggevarehandelen i offentligheten og sørge for at godt tjenestetilbud til HSHs medlemsbedrifter innen byggevarehandel.

HSH stiller en rekke krav til kunnskaper og ferdigheter til en ny bransjedirektør som vil ha sin arbeidsplass i hovedorganisasjonens lokaler på Solli Plass i Oslo sentrum.

Man etterspør en person med gjennomføringskraft og med evne til å skape resultater for bransjen på viktige områder. Vedkommende skal være bransjens ansikt utad og må følgelig være komfortabel i det offentlige rom.

Videre må den nye bransjedirektøren kjenne og forstå byggevarehandelen på strategisk og operasjonelt nivå og ha gode relasjoner på tvers av bransjen og til vesentlige interesser som eksempelvis leverandører og myndigheter.

HSH etterspør også en person med utdanning på høyskole- eller universitetsnivå.

Byggevarehandelen i Norge er den nest største handelsbransjen i Norge kun slått av dagligvarehandelen. Den omsetter for omlag 62 milliarder kroner i året og sysselsetter 25.000 personer.