Ny stor entreprenør i Midt-Norge

Christie Holding AS, Molde, og Partner-Gruppen AS, Åndalsnes, har etter lengre tids forhandlinger inngått avtale som innebærer at selskapene i løpet av kort tid vil bli slått sammen til ett konsern hvor Christie-Partner AS blir morselskap.

De blir dermed Møre og Romsdals største entreprenør med en samlet omsetning på 525 millioner kroner.

Christie Holding AS er morselskap i et konsern som består av:

- Christie & Opsahl AS,  Planor Bolig AS,  Tre Broer Eiendom AS,  Baas Eiendom AS og Solco AS.

Konsernet har 120 ansatte og en samlet omsetning i 2009 på 398 millioner kroner.

Partner-Gruppen AS er morselskap i et konsern som omfatter:

- BetongPartner AS, KranPartner AS,  ElementPartner AS, EiendomsPartner AS,  NatursteinPartner AS og BåtPartner AS.

Konsernet har 75 ansatte og en samlet omsetning i 2009 på 127 millioner kroner.

Den økonomiske situasjonen for begge konserner er meget god, og en regner med å oppnå økt omsetning som følge av at selskapene blir slått sammen, heter det i en pressemelding.

- Vi mener med sammenslåingen å ha bidratt til å sikre arbeidsplassene og lagt et svært godt grunnlag for å videreutvikle et av de største entreprenørselskapene i Midt-Norge, sier Svein Joar Øien i Christie Holding AS og Arild Hartviksen i Partner-Gruppen AS til Romdsdals Budstikke.

Svein Joar Øien og Arild Hartviksen framholder at den økonomiske situasjonen for begge konsern er meget god, og de regner med å oppnå økt omsetning som følge av at selskapene blir slått sammen.

AH Invest AS ved Arild Hartviksen og Olav Olsen Holding AS ved Olav Aksel Olsen eier samtlige aksjer Partner-Gruppen AS. Christie Holding har 62 aksjonærer, de fleste er ansatte i datterselskapene. Samtlige aksjeeiere i begge selskaper blir aksjonærer i det sammenslåtte selskap.

Svein Joar Øien blir leder for det nye morselskapet Christie-Partner AS. Arild Hartviksen vil fortsatt sitte i ledelsen i konsernet. Ledelsen i datterselskapene forblir uendret.

Den endelige avtalen er betinget av at det for begge parter skal gjennomføres en due dili-gence, og effektiv sammenslåing regnes med å kunne gjennomføres i løpet av august 2010.

Ved den sammenslåing som det er redegjort for ovenfor, mener ledelsen i begge konsern å ha bidratt til å sikre arbeidsplassene og lagt et svært godt grunnlag for å videreutvikle et av de største entreprenørselskapene i Midt-Norge.