NVS med oppkjøp på Svalbard

Den tekniske entreprenøren NVS fortsetter veksten gjennom erverv av rørleggerbedriften Spitsbergen VVS AS på Svalbard.

Oppkjøpet, som først må godkjennes av Konkurransetilsynet, er i et nytt geografisk marked for NVS som antas å ha et betydelig potensial.

NVS er i dag en av landets ledende rørentreprenører og virksomheten omfatter tjenester innenfor varme og sanitær, industri, sprinkler, service og vedlikehold. NVS i Norge har 13 avdelingskontorer og totalt sysselsetter virksomheten ca 450 personer.

NVS’ offensive vekststrategi innebærer også vekst innenfor nye geografiske områder og markedssegmenter. NVS AS er allerede i dag markedsledende i Norge når det gjelder store og komplekse prosjekter. Som en viktig del av vekststrategien inngår også å oppnå samme posisjon innenfor service og vedlikehold. Gjennom ervervet at Spitsbergen VVS AS når NVS både et nytt geografisk marked med stort utviklingspotensial samtidig som NVS får tilgang til den spesielle kompetanse som er bygget opp hos Spitsbergen VVS.

Spitsbergen VVS har kontor og verksted i Longyearbyen på Spitsbergen, som er den største øya på Svalbard. Medarbeidere er også stasjonert i Ny-Ålesund og i Svea. Årsomsetningen er ca 40 MNOK og bedriften har ca. 20 ansatte.

Adm. Dir. Torkil Skancke Hansen i NVS AS mener at den spesielle kompetansen som er bygget opp i Spitsbergen VVS er verdifull også for NVS’ øvrige virksomhet i landet. - Vi skal selvsagt fortsette gründerens fremgangsrike arbeid i regionen og jeg tror at vi i vår øvrige virksomhet kan dra nytte av den erfaring Spitsbergen VVS har opparbeidet ved å takle store utfordringer under ekstreme forhold, sier han.

Spitsbergen VVS AS vil inntil videre bli drevet under eget navn og som eget selskap eiet 100% av NVS AS.

Ryno Hansen tiltrer som Daglig Leder i forbindelse med overtakelsen. Ryno har vært ansatt i bedriften siden 2003 og går fra stilling som VVS Ingeniør. Han kjenner kunder og medarbeidere meget godt. Tidligere eier og Daglig Leder, Bård Gundersen, vil være knyttet til bedriften som Prosjektleder og konsulent i en tid fremover.