Økokrim anker ikke

Økokrim har besluttet å ikke anke dommen i vannverkssaken. Det innebærer at Peab er endelig frifunnet for korrupsjon og at dommen fra Eidsivating Lagmannsrett av 28.05.2010 nå er rettskraftig.

- Det er en lettelse at dommen nå er rettskraftig og vi har fått en bekreftelse på at Peab ikke er et korrupt selskap, sier adm dir i Peab Norge Stein Eriksen.

– Vi har hele tiden ment at Peab skal frifinnes, og det er viktig for oss at vi nå fikk en korrekt dom, sier Stein Eriksen.

Peab AS ble opprinnelig tiltalt for syv forhold som relaterte seg til handlinger begått i perioden fra vinteren 2000 til høsten 2003. Fem forhold knyttet seg til medvirkning til økonomisk utroskap og to til korrupsjon.

- Vi ble nå ble dømt for kun ett forhold av økonomisk utroskap begått så langt tilbake som i 2001 av selskapets daværende leder. Vi ble frifunnet for de seks andre forholdene. Det betyr at en snart ti år gammel sak nå er historie og at det var riktig å anke Tingrettens dom fra 2008, sier Stein Eriksen.

Dommen innebærer at Peab ikke kan utestenges fra offentlige anbudsprosesser og at vannverkssaken er endelig avgjort for Peabs del.