Ny generasjon slagbor fra Bosch

Bosch er nå på markedet med en ny generasjon slagbor inndelt i klasser etter hva brukeren har behov for.

Bosch slagbor er blitt enda mer kompakte, handy og ergonomiske. Men for at det ikke skal bli for vanskelig å velge mellom det store utvalget av slagbor i den grønne gjør-det-selv-serien, har Bosch valgt å dele sin nye generasjon av slagbormaskiner i tre klasser, som svarer til de fleste nordmenns gjør-det-selv-behov: Easy- til de lette oppgavene, Universal- til de allsidige prosjekter og Expert- til de store prosjektene.

Alle modeller kommer med mikrofilter, som samler opp borestøvet i en liten boks. Det er praktisk, hvis man vil unngå å dekke over før man borer, og støvsuge når man er ferdig. Modellene varierer i styrke, og av navnet fremgår det, hvor mange watt de har.

Easy: Til de lette bore- og skruoppgaver

Easy-klassens slagbormaskin PSB 500 RE er den minste slagbormaskinen fra Bosch og veier 1,5 kg. Den er utviklet for gjør-det-selv-typen, som for det meste utfører mindre oppgaver som f.eks. opphenging av bilder eller bokhyller.

Universal: Til de fleste bore- og skruoppgaver

Slagbormaskinene i Bosch Universal-klassen er noe kraftigere.

PSB 650 RE, PSB 750 RCE og PSB 750 RCA med integrert mikrofilter er designet for dem som utfører mellomstore prosjekter som for eksempel å sette opp nye kjøkkenskap eller montere en køyeseng på barneværelset.

Expert: Til de krevende bore- og skruoppgaver

Utfører du store gjør-det-selv-prosjekter som å sette opp garasjedøren og renovering av boligen, så krever det at man har verktøy som klarer utfordringen. Det kan slagbormaskinene i Expert-klassen: PSB 850-2 RE, PSB 850-2 RA samt PSB 1000-2 RCE og PSB 1000-2 RCA, alle med langt kraftigere motor, to gir og metall chuck. Maskinene PSB 1000-2 RCE og PSB 1000-2 RCA har begge innebygget elektronikk, som gjør at det valgte omdreiningstallet holdes – selv under stor belastning, som gir mer presis og jevn boring.

Det er lett å se forskjell på de tre klassene av slagbormaskiner, da deres ventilasjonshull har forskjellige farger. Easy er grønn, Universal er sort, og Expert er lysegrå.