Teknobygg profesjonaliseres

Trønderentreprenøren Teknobygg omorganiseres. Endringen representerer en overgang fra gründerforetak til industribedrift med ekstern profesjonell sjef.

Omorganiseringen innebærer at eierne av Maja Eiendom AS og Teknobygg AS slår sammen de to konsernene med virkning fra 1. juli 2010. Det etableres et felles eierselskap som også vil eie 50 prosent av aksjene i Grandegruppen i Verdal som ble ervervet sist nyttår.

Svein Oddvar Berg er ansatt som konsernsjef for å lede det nye konsernet. Han vil gradvis overta etter Morten Christensen som var en av gründerne av Teknobygg.

Berg er utdannet sivilingeniør fra NTH. Han har lang og relevant erfaring fra midtnorsk næringsliv og driver i dag egen konsulentvirksomhet i Mantinia Utvikling AS. Gjennom sentrale stillinger i trøndersk nærings- og finansliv i 25 år har Berg fått god kjennskap til næringsgrunnlag og bransjer i landsdelen.

Han har vært avdelingsingeniør i Det norske Veritas i syv år, vært teknisk direktør/ adm. direktør Wist AS i fem år før han var adm. dir/ konsernsjef i Setsaas Gruppen AS i fem år. Fra 1995 til 2008 var Berg banksjef/ regionbanksjef i DnB/DnB NOR.

Berg vil være med på å profesjonalisere det nye konsernet og legge opp til mer industriell tankegang. Han vil i løpet av annet halvår fase ut egen virksomhet. Fra 1. september er han ansatt i 50 prosent stilling og fra kommende nyttår vil han gå inn i full stilling som konsernsjef for det nye konsernet.

Søsterselskapene Maja og Teknobygg har fra stiftelsen våren 1995 hatt et nært og godt samarbeid. Når eierne nå finner tiden inne til å fusjonere til ett konsern er det med bakgrunn i å styrke slagkraft og kompetanse og å ta ut synergier mellom selskapene, heter det i en pressemelding.

Konsernet vil få en årsomsetning på 1,2 milliarder kroner og vil ha 350 ansatte. Selskapet vil gjennom Teknobygg og Grandegruppen i Verdal utføre alle typer byggeoppdrag i Midt-Norge hvor de nå er den desidert største entreprenøraktøren. Det vil også fremover bli økt satsing på anleggsmarkedet.

Gjennom Maja og Grande besitter konsernet attraktive tomteområder for utbygging av bolig og næring. Prosjekter under utvikling består av 1300 boliger, 40.000 kvadratmeter næringsbygg med en samlet omsetning på fire milliarder kroner. I tillegg ligger det ca 50.000 kvadratmeter næringsbygg som eies og driftes av det nye konsernet. Samlet ordrereserve for det nye konsernet ligger på 900 millioner kroner.