Anbodsprosess på E6 vert avlyst

- Eg har gjeve melding til Statens vegvesen om å avlysa anbodsprosessen for E6 Møllnes – Kvenvik – Hjemmeluft i Finnmark inntil det føreligg ein plan for fullfinansiering av dette prosjektet, seier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

I stortingsmeldinga om Nasjonal transportplan 2010 – 2019 og i forslag til statsbudsjett for 2010 er det føresett delvis bompengefinansiering for prosjektet E6 Møllnes – Kvenvik – Hjemmeluft. Det var såleis lagt til grunn at 160 millionar kroner av ein samla kostnad på om lag 645 millionar 2010-kroner skulle finansierast med bompengar.

- I forslaget til statsbudsjett for 2010 er det varsla at det kan vera aktuelt å gjennomføra utbygging av delstrekninga Møllnes-Kvenvik med statlege midlar, dersom endeleg avklaring av bompengeopplegg for heile prosjektet viser seg å ta lang tid. Alta kommunestyre har i møte 22. februar i år vedteke å be staten fullfinansiera utbygginga av E6 vest for Alta. Kommunen går såleis imot delvis bompengefinansiering av prosjektet.

- Regjeringa meiner samanhangande utbygging av vegprosjekt er viktig, slik at vi får mest mogleg veg for pengane. Dette gjeld også delstrekningar som er ledd i større utbyggingsprosjekt. E6 Møllnes – Kvenvik – Hjemmeluft er eit slikt døme.

- Dersom vi godtek delvis utbygging av eitt prosjekt som er føresett finansiert i ein kombinasjon av statlege midlar og bompengar, kan det få konsekvensar for mange andre prosjekt i Nasjonal transportplan. Det er på denne bakgrunnen eg no finn det naudsynt å gi melding om å stansa anbodsprosessen som gjeld Møllnes – Kvenvik - Hjemmeluft, for så å starta opp att når det føreligg ein plan for fullfinansiering av prosjektet. Eg kjem til å halda kontakt med Alta kommune om saka, seier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Sjå også brev av 9. juni 2010 til Vegdirektoratet