Vulkan Eiendom tildelt miljøpris

På miljøverndagen 5. juni delte Oslo Venstre ut sin årlige miljøpris, og denne gangen gikk prisen til Vulkan Eiendom AS, et datterselskap av Aspelin Ramm Eiendom AS.

Prisen ble tildelt Vulkan Eiendom AS for miljøbevisste valg i utviklingen av området Vulkan.

Oslo Venstre sier i sin begrunnelse:

- Vulkan Eiendom ble opprettet for å utvikle eiendommen som ligger ved Akerselva på Grünerløkka. Vulkan utmerker seg ved at de har tatt et svært aktivt valg for å få fram miljøriktige løsninger på området. De sier selv: "Vi ønsker å bygge for fremtiden og være med på å utvikle morgendagens løsninger og produkter. Bevisste kunder vil etterspørre miljøriktige løsninger. Byggingen av energiklasse A-bygg for Bellona er første skritt på veien. Som medlemmer av Svanens innkjøperklubb forplikter vi å velge svanegodkjente produkter der dette er bærekraftig samt være en pådriver mot underleverandørene slik at miljøriktige alternativer utvikles – energimessig skal alle bygg kvalifisere til enten A- eller B-energiklassifisering."

Det er ikke mange eiendomsutviklere som tør å være så tydelige, og som samtidig står for det i praktisk gjennomføring - i smått og stort. I forbindelse med at Vulkan Eiendom i løpet av 2010 avslutter byggingen av energiklasse A-bygget "Bellonahuset" var dette en naturlig vinner.

Mats Kjellberg fra Vulkan Eiendom AS tok imot prisen og uttrykte stor glede og stolthet over at miljøarbeidet på Vulkan har blitt lagt merke til. Han påpekte viktigheten av å ha eiere og et morselskap, Aspelin Ramm Eiendom, som tenker langsiktig og som i tillegg til å se det miljømessige også ser det økonomisk bærekraftige i å bygge miljø- og energiriktig. Han viste til viktigheten av bevisste kunder som stiller krav: Bellonas engasjement og kunnskap har vært viktig og nyttig, og går godt sammen med Aspelin Ramms arbeid for redusert energiforbruk, som har pågått i mange år. Å motta denne prisen er et bevis at man er på riktig vei, og forplikter til fortsatt miljøvennlig og energibesparende eiendomsutvikling både på Vulkan og i Aspelin Ramm Eiendom. Nå gjenstår det bare at andre brukere av næringsbygg etterspør energieffektive bygg; på Vulkan er det plass til flere!