Entreprenørenes mann i Europa

EBA-styremedlem Kjetil Tonning fra NCC Construction er valgt inn i sentrale verv i den europeiske entreprenørorganisasjonen FIEC.

Tonning er valgt inn i styringsgruppen samtidig som han skal lede organisasjonens teknisk komité. Han representerer entreprenører i Norden og Baltikum.

– Det som imponerer meg er hvor stor bransje FIEC representerer. Mens Norge er en liten nasjon med kun 4,5 millioner innbyggere, sysselsetter byggebransjen i Europa nærmere 15 millioner personer. Dette sier noe om hvilken påvirkningsmulighet vi kan få på rammebetingelsene til byggenæringen i Europa. Via FIEC-systemet har vi mulighjet til å bli hørt selv om vi er et land utenfor EU, kommenterer Tonning.

FIEC (European Construction Industry Federation) ble etablert så tidlig som i 1905. Entreprenørsammenslutningen representerer i dag entreprenørbransjen i 29 land hvorav 27 inngår i EU og Efta pluss Kroatia og Tyrkia. På slutten av 90-tallet representerte Terje S. Backe fra Backe Gruppen norske entreprenører i FIEC.

Du kan lese mer om hvilke saker FIEC jobber med i Byggeindustrien nr. 9 som kommer ut 24. juni.