Veidekke bygger under Finalebanen

Trondheim Parkering har startet bygging av 250 parkeringsplasser under Finalebanen. Det kan bli parkering allerede fra februar 2011.

Trondheim Parkering ønsker at dette skal bli "byens beste" parkeringshus, både under byggingen og etterpå. De satser derfor på god kommunikasjon under byggingen, et lyst og trivelig parkeringshus som kan brukes fra februar, og en flott bydelspark og fotballbaner – både med grus og kunstgress - som skal stå ferdig i august 2011. Etter en del forberedende arbeid har nå Veidekke Entreprenør startet selve byggeprosessen.

Spunting
Det vil det være nødvendig med spunting rundt tre sider av byggeplassen. Dette arbeidet vil ha en varighet på ca tre uker, og er planlagt gjennomført i uke 24 til uke 27, evt. uke 25-28. Det vil bare spuntes mellom kl 0700 – 1800, og det vil bli utplassert vibrasjonsmålere på aktuelle plasser, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Alternativ lekeplass
Trondheim Parkering etablerer alternativ lekeplass i Tellefsens gate 2 i byggeperioden. Der står en del av lekeapparatene fra Finalebanen, og det er bygd en liten fotballbane. I utgangspunktet vil dette være en løsning tiltenkt de minste barna. Naboene anbefales ellers å benytte seg av sykehusområdets muligheter som parkområde.