Byggenæringen ordner opp i sølet

Om det er oljesøl eller søl fra fiskeoppdrett. Byggenæringen har løsningen. Næringen har utøvere som kan bygge undersjøiske tunneler ut til oljefeltene i Lofoten/Vesterålen. Byggenæringen kan også bygge anlegg i betong for fiskeoppdrett. Uansett kan det garanteres bærekraftige løsninger som sørger for at det blir null utslipp.

Byggeindustrien tar nå et initiativ til et prosjekt vi kaller Fisk i Betong. Gjennom dette prosjektet håper vi at det kommer opp mange spenstige forslag til hvordan man kan løse de utfordringene fiskeoppdrettsnæringen står overfor i dag. Vi vet at det er mange i oppdrettsnæringen som nå leter med lys og lykte etter løsninger for å gjøre noe med forurensning, sykdom og kvalitet. Det å overføre kunnskap fra offshore betong (som har vært så vellykket i oljeindustrien) til også å lage løsninger for fiskeoppdrettsnæringen, er en tanke oppdrettsnæringen opplagt vil applaudere.

Vi jobber nå tett mot Norsk Betongforening, byggutengrenser.no, BNL og andre med dette nye prosjektet vårt. I neste utgave av Byggeindustrien vil vi mer utførlig skrive om hvilke tanker vi har.

For mer enn 20 år siden var det mange som arbeidet med ulike betongløsninger for fiskeoppdrett. Den gangen var ikke tiden moden til å ta de store grepene, men nå er tiden kommet. Den som kaster seg på dette kan gjøre det virkelig stort. For betongnæringen kan dette bli en større sak enn det Condeep`ene representerte. Tenk bare på hvor mange oppdrettsanlegg vi har både her i landet og i utlandet.

Nå har oppdrettsnæringen i Chile ligget med brukket rygg på grunn av sykdom og ulykker. Det samme kan skje i Norge. Velger man en løsning med 2. generasjons anlegg vil fiskeoppdrettsnæringen i Norge være garantert et langt liv. I tillegg kan man garantere helsen og kvaliteten til hver eneste fisk som produseres.

Vi kommer tilbake med flere opplysninger om prosjektet Fisk i Betong her på bygg.no og i Byggeindustrien.