Menn lei likestillingsdebatten

Over halvparten av mennene i en arbeidslivsundersøkelse sier de er lei likestillingsdebatten. Mellom en firedel og en tredel av kvinnene sier det samme.

Bemanningsselskapet Proffice har fått gjennomført en undersøkelse av holdninger til aktuelle likestillingsspørsmål i arbeidslivet. Respons Analyse har stilt spørsmål til rundt 1.000 ledere og 1.500 ansatte.

Det er stor enighet blant de spurte om at full jobb for begge foreldre er for strevsomt når de har småbarn. Rundt 60 prosent sier dette.

Over halvparten av de spurte mener at kvinner blir forsinket i sin karriere når de går ut i svangerskapspermisjon.

Blant lederne er 73 prosent av mennene og 63 prosent av kvinnene helt enige i at lik lønn for likt arbeid er viktigere enn lik lønn for kvinner og menn. På spørsmål om hvorfor kvinner som gruppe har lavere lønn enn menn, svarer et flertall at dette henger sammen med at menn velger utdanninger som fører fram til yrker med bedre lønn.

På spørsmål om de er lei likestillingsdebatten, svarer 55 prosent av mannlige ledere og 51 prosent av mannlige ansatte at de er helt eller delvis enige. Blant kvinnene er 32 prosent av de ansatte og 26 prosent av lederne enige.

42 prosent av de kvinnelige lederne er ikke lei likestillingsdebatten, mens 30 prosent av dem ikke har noen mening om spørsmålet.