FAV inviterer til dialog

Styret i Foreningen Asfalt og Veiservice (FAV) har i dag gjennomført et ekstraordinært styremøte der utmeldelsen av Skanska Asfalt og Mesta Asfalt for en drøy uke siden var på dagsorden.

- Vi beklager at begge selskapene har valgt å trekke seg ut av foreningen. I ettertid kan vi se at valget av ny styreleder kunne vært grundigere debattert i generalforsamlingen. Vi er imidlertid ikke enige i påstandene om manglende åpenhet i foreningen, og svakheter ved konkurransesituasjonen i bransjen, sier styreleder Harald Lausund i FAV.

Foreningen Asfalt og Veiservice har gjennom flere år arbeidet systematisk med holdningsskapende arbeid blant medlemmene, blant annet gjennom utvikling av en egen etikkplakat for bransjen. Samfunnsansvar, god forretningsetikk, merverdi for kunder og samarbeidspartnere og ansvaret for våre medarbeidere, er grunnpilarer i dette arbeidet.

- I FAV ønsker vi at alle prosesser skal foregå etter åpne og demokratiske prinsipper. Vi er en organisasjon som inviterer til dialog og diskusjon. Vi vil på bakgrunn av dette invitere Skanska Asfalt og Mesta Asfalt til en dialog, slik at alle forhold kan bli belyst, og at vi kan se fremover på bransjens vegne, sier Lausund.