NVE gir klarsignal til vindkraft

Fem vindkraftutbygginger på Fosen og i Namdalen i Trøndelag, samt Berlevåg i Finnmark, har fått ja til oppstart fra Norges vassdrags- og energidirektorat.

NVE gir konsesjon til fire vindkraftverk med nødvendige kraftledninger i Storheia, Kvenndalsfjellet, Roan og Sørmarkfjellet. Utbyggingen kan gi vel 2 TWh årlig, tilsvarende 80 prosent av årsforbruket i Trondheim.

– Vindkraftutbygging på Fosen er et viktig bidrag til å følge opp de politiske målene om å satse mer på fornybar kraftproduksjon i Norge, uttaler vassdrags- og energidirektør Agnar Aas.

Konsesjonene i Midt-Norge er gitt til Statkraft Agder Energi Vind DA, Sarepta Energi AS, TrønderEnergi Nett AS og Statnett SF.

Varanger KraftProduksjon får konsesjon til utbygging av Rákkocearro vindkraftverk i Berlevåg kommune i Finnmark, som skal yte 600 GWh i året.

De nye vindkraftverkene skal bidra til å jevne ut strømmarkedet i Norge og hindre situasjoner som i vinter, hvor kulden førte til skyhøye strømpriser i enkelte deler av landet.

NVEs vurdering er at utbyggingsprosjektene vil gi akseptable virkninger både for de berørte lokalsamfunn, naturen og reindriften – men de understreker at disse hensynene skal følges opp.