Tornen i Thons øye rustes opp

Etter 13 år i forfall, pustes det nå liv i det gamle KB-senteret på Kløfta. Til lettelse for alle.

Det Olav Thon-eide senteret på Kløfta i Ullensaker kommune på Øvre Romerike var et av Norges første kjøpesenter, men har siden dørene lukket i 1997 stått som et forfallent monument over sin fordums storhet. Til både politikeres og lokalmiljøets irritasjon.

Thon-gruppen har ønsket å utvikle tomta til boligformål. De planene har ikke Ullensaker kommune villet gått med på. For noen år siden kom det er pålegg om riving fra Ullensaker kommune. Dette ble avvist av Fylkesmannen etter at Thon-gruppen fikk gjennomslag for argumentet om at ”mye ser verre ut i Oslo”. Dermed har bygget stått. Nå er det endelig aktivitet i bygget. Veolia Miljø renser bygget fullstendig innvendig.

- Bygget skal istandsettes for nye leieboere, opplyser Tron Harald Bjerke, direktør for eiendomsdivisjonen i Olav Thon-gruppen. Byggets areal er på 3 600 m2.

- Kiwi skal inn med en matbutikk på 2 500 m2, kabalen for resten av bygget vi enda ikke helt i mål med, sier Bjerke. Bygget skal stå rehabilitert og klart for nye leietakere i løpet av høsten 2010.

Bjerke legger ikke skjul på at han både er glad og lettet for denne løsningen. - Vi har jobbet for et boligprosjekt. Når kommunen ikke ønsket å gi tillatelse til det, er det ikke vårt problem at bygget har stått tomt. Det har ikke vært ønskelig for oss at det har blitt som det har blitt. Det sier seg selv at vi ikke kan sitte på mange eiendommer uten å få et rødt øre i inntekter i løpet av 13 år, sier Bjerke. Og han legger til; - Som kjent selger ikke Olav Thon eiendommer.

Også i Ullensakers kommunehus er det lettelse å spore. – Først og fremst tror jeg lokalmiljøet på Kløfta setter stor pris på at det endelig skjer noe med bygget og området, sier bygningssjef Ivar Sannerud i Ullensaker kommune. Sannerud opplyser at Thon-gruppen hadde boligplaner på området, men at det var en del rundt det reguleringsmessige som ikke var avklart.

– Thon-gruppen valgte derfor selv å gå bort fra boligplanene. Dette er et gammelt forretningsbygg som nå igjen kommer blir brukt til forretningsformål, sånn sett er det lite dramatikk rundt det, sier han.