Følelsesladet debatt om oljekatastrofe

Statoils norgessjef Øystein Michelsen synes debatten etter katastrofen i Mexicogolfen er veldig følelsesladet og liker ikke oljebransjens fallende omdømme.

– Det blir en død-pelikan-diskusjon, som jeg mener vil være veldig preget av det som har skjedd akkurat nå, sier Øystein Michelsen til DN Energi.

Statoils ledelse er i Hammerfest for å markere Snøhvitfeltets første stabile år, og etableringen av en olje- og gassektor med mange arbeidsplasser og store skatteinntekter i Nord-Norge. Det politiske spillet om åpning av nye områder i Nordland og i Barentshavet er et bakteppe for optimismen i landsdelen.

– Oljekatastrofen i Mexicogolfen kan bli et uheldig innspill i debatten for Statoil. Hele sentimentet blir rettet vekk fra fakta. Det hele blir veldig følelsesladet, sier han.

Han understreker at det som har skjedd er en katastrofe.

– En rimelig reaksjon er at vi går gjennom alle krav til barrierer og gjennomføring under boreoperasjoner igjen. At vi ser gjennom alt på nytt. Det får også betydning for risikovurderingen. Alt vi lærer av dette må vi ta med oss, sier han.