Godt år for COWI

2009 ble nok et godt år for COWI. For den norske virksomheten, og for konsernet som helhet.

Konsernet oppnådde en vekst på 10 %, en vekst COWI er alene om blant de store nordeuropeiske rådgiverfirmaene. Antall medarbeidere vokste til over 6 000, mens omsetningen endte på snaue NOK 4 milliarder, skriver selskapet i en pressemelding.

I Norge nådde COWI en omsetning på MNOK 792 og et resultat før skatt på MNOK 60,5. Sett i lys av omfattendeforretningsutvikling, ressurskrevende videreutviklingsprosjekt, samt den økonomiske krisen som store deler av verden har merket siden høsten 2008, er COWI godt fornøyd med både vekst og resultat.

Organisk vekst og strategiske oppkjøp
Konstituert administrerende direktør i COWI Norge, Terje Bygland Nikolaisen, er imidlertid klar på at ikke kjøttvekta er det viktigste.

–Identitet og kultur er viktig for oss, vi er fortsatt overbevist om at organisk vekst og enkelte strategisk betingede oppkjøp best ivaretar dette. Gledelig derfor at vi i 2009 fikk i overkant av 100 nye medarbeidere, mange nyutdannet fra høyskoler og universitet. At tidligere Sørlandskonsultble en del av oss fra årsskiftet, er et naturlig ledd i vår satsing i vår sørligste landsdel. Deres lokalkunnskap og etablerte kunderelasjoner har skapt ny dynamikk i området.

Bevisst utvikling av spisskompetanse og tverrfaglighet ga gledelige utslag i 2009, spesielt innen samferdsel/infrastruktur og helsebyggsektoren. Dette ble bekreftet ved at vi åpnet året med å være på vinnerlaget for ny terminal på Oslo Lufthavn Gardermoen, fulgte opp med å vinne prosjekteringsoppdraget for Nordlands-sykehuset, samt rundet av året med å vinne prosjekteringen av Nytt Østfoldsykehus. På slutten av 2009 kjøpte vi oss inn i Aviaplan, et naturlig steg for å styrke COWIs internasjonale kraft innen flyplassutbygging.

Helhet, framtid og medeierskap
Terje Bygland Nikolaisen understreker viktigheten av å holde stø og langsiktig kurs, til tross for svingninger i enkelte marked.

–Selv om industrimarkedet både ute og her hjemme fortsatt er krevende, vil det opplagt ta seg opp igjen. Gjennom kjøpet av svenske FB (Flygfältbyrån) og FB Engineeringi Fredrikstad i 2009, har vi styrket og posisjonert oss betydelig for å ta nye markedsandeler.

–I disse dager gleder vi oss over å tilby våre ansatte medeierskap i COWI. Med langsiktighet, kompetan-sefokusertmedarbeiderutvikling og finansielle muskler, vil vi innfri vår ambisjon om å være best i Norge på integrert rådgiving i skjæringspunktet mellom teknikk, miljø og samfunnsplanlegging.