Gratulere med dagen!

Gratulere med dagen, Terje R. Venold. Det er ikke vanlig å bruke denne spalten til fødselsdagshilsener, men i dag gjør vi et unntak. Veidekke-sjefen fyller 60 år, og det skal bl a markeres med en stor mottakelse på den nye Operaen i dag. Venold har kanskje mer enn noen preget utviklingen i byggenæringen de siste 25 årene. Han leder i dag Norges største entreprenørselskap – et selskap som også er stor i nordisk sammenheng.

Terje R Venold er økonom, og det at en økonom skulle kunne lede et entreprenørselskap var for noen år siden utenkelig. Skulle man lede et entreprenørselskap skulle man være ingeniør. Mange økonomer har også prøvd seg som entreprenørledere. For mange gikk det til heller dårlig. Men Venold har klart det kunststykke å bygge opp Veidekke til å bli en gigant i norsk byggenæring. Dette blir tydelig beskrevet også i boken ”Landet Bygges” som kom ut til EBAs 100 års-jubileum.

Han har lykkes ved å trekke til seg dyktige medarbeidere – og han har hele tiden vært klar over hvor viktige ingeniører er i et entreprenørselskap.

Mer enn 70 selskap er kjøpt opp av Veidekke de siste årene. Dette symboliserer selskapet ved å bruke et slektstre. Alle selskapene som er kjøpt opp, er listet opp på dette treet. Det er også årsaken til at Byggeindustrien som en symbolsk gave, gir et tre som gave til jubilanten. Vi tror mange i byggenæringen kan slutte opp om dette.

Terje R Venold er en samfunnsbygger. Vi trenger slike folk i dette landet som kan sikre norsk eierskap – og som kan bidra til innovasjon og utvikling. Vi trenger samfunnsbyggere!

Gratulere med dagen!