BB rehabiliterer Amundsen-villaen

Støren-entreprenøren Børset & Bjerkset Entreprenør skal rehabilitere den 92 år gamle fredede Amundsen-villaen i Ny-Ålesund.

-Vi tenkte at det var en jobb som passet oss. Et prosjekt som handler om å føre en fredet bygning tilbake til opprinnelig stand, kan være bra å ha på merittlisten. Å få utvidet bedriftens referanseområde rent geografisk har også sin verdi, og vi synes vi var heldige som fikk jobben, sier daglig leder i BB Entreprenør, Kari-Mette Busklein til Adresseavisen.

Hovedentreprise
Arbeidene skal utføres i en bygningsmessig hovedentreprise som inkluderer to underentreprenører, malerfirmaet Utgaard og Trondheim Tak. Arbeidene skal utføres fra mai til oktober i år og kontraktssummen er på 3,5 millioner kroner.

Amundsen-villaen ble oppført i 1918 som bolig for direktørene i det nyetablerte gruveselskapet Kings Bay Kull Comp. AS. Bygningen er den eneste i Ny-Ålesund som er bygget i enkel jugendstil. Huset ble hetende Amundsen-villaen etter at Roald Amundsen og hans ekspedisjonsdeltagere i perioder hadde oppholdt seg der blant annet i 1925.

Scener fra Amundsens polarekspedisjoner er malt på panelet inne i villaen og en viktig del av jobben for håndverkerne blir å ta vare på veggmaleriene. Lister og andre deler av innredningen fra Amundsens tid som fremdeles er intakt skal gjenbrukes.

Første etasje i Amundsen-villaen skal nå bli representasjonslokaler og annen etasje blir leilighet for direktøren i eiendomsselskapet Kings Bay som er et heleid selskap av Nærings- og handelsdepartementet, skriver Adresseavisen.

Sterkt 2009-resultat
BB Entreprenør kan legge fram et sterkt 2009-resultat 10,9 millioner kroner før skatt av en omsetning på 84,8 millioner kroner. -Vi er først og fremst opptatt av å ha god struktur og styring på prosjektene fra begynnelse til slutt. Svært mange dyktige ansatte er en annen opplagt årsak til at vi i det siste har oppnådd bedre økonomiske resultater enn budsjettert på alle prosjekter, opplyser Busklein til Adresseavisen.