Streiken rammer boligbyggingen

Boligbyggingen rammes nå av streiken i kommune-Norge. Boligprodusentene anmoder partene om å sette seg ned igjen ved forhandlingsbordet og komme til enighet.

Det er ikke lenger bare foreldre og barn som rammes av streiken in kommunal sektor fordi skoler og barnehager må stenge portene. Også byggenæringen begynner å merke streiken fordi kommunale byggesaksbehandlere også er tatt ut i streik. Problemet med å få igjennom byggesaker er nå særlig merkbart i Bergen og Kongsberg.

– Streiken begynner nå å få samfunnsmessige konsekvenser. Nå rammes også produksjon. Det er viktig nå å få dradd i gang igjen boligbyggingen som har vært gjennom tøffe tider. Mange prosjekter skal starter nettopp i disse tider etter en lang og hard vinter. Nå trenger vi å komme i gang og ikke stopp i byggesaksbehandlingen, kommenterer Per Jæger som er adm. direktør hos Boligprodusentene hvor medlemsbedriftene står bak over halvparten av boligbyggingen her til lands.

Jæger opplyser at mange aktører har valgt delt igangsettelse. Dette betyr at man har tillatelse til å starte noe aktivitet som eksempelvis graving, men får ikke satt i gang betongarbeider og bygging over svill.

– Blir streiken langvarig, må våre medlemmer gå til permitteringer, fremholder Jæger som minner om at også byggevareprodusenter og byggevarehandel rammes når boligbyggingen stopper opp.