Norges beste boligprosjekt

JM Byggholt produserte i fjor Norges beste boligprosjekt. Kåringen er basert på måling av kjøpernes tilfredshet.

Den klare vinneren er leilighetsprosjektet Johannes Sandviksvei 8 i Stokke i Vestfold som oppnådde 84 poeng på en skala fra 0 til 100. Gjennomsnittsscore i Norge for ferdigstilte boligprosjekter i fjor var 64. Det hører med til historien at JM i hjemlandet Sverige i fjor ble kåret til beste aktør blant boligbyggerne.

Boligblokk
Det norske vinnerprosjektet er en boligblokk med 15 leiligheter fordelt på fire etasjer med parkeringskjeller og heis til alle etasjer. Prosjektet er tredje byggetrinn i en serie som skal bli åtte. Den sentrumsnære beliggenheten med en flott dagligvareforretning samt et bygdetun i nabolaget, har gjort området populært for seniorer som ønsker en enklere tilværelse. Størrelsen på leilighetene varierer fra 67 til 125 kvadratmeter hvor spesielt 2-roms leilighetene også har fanget interessen blant yngre kjøpere.

Det er Prognosesenteret som over en del år har gjennomført målinger av tilfredshet med ferdigstilte byggeprosjekter. Registreringen dekker de toneangivende boligbyggerne som står for vel halvparten av den norske boligbyggingen.

Med stolthet
– Vi dekker langt mer enn 50 prosent av prosjektmarkedet. Dessuten er det ingen andre som driver tilsvarende målinger når det gjelder omfang og kontinuitet. Vi synes derfor at JM Byggholt med stolthet skal innkassere seieren for det beste boligprosjektet i Norge i fjor, kommenterer Bjørn Birkeland som er partner og sjef i Prognosesenteret

Han poengterer at 84 poeng er en høy score for et boligprosjekt og den høyeste som så langt er registrert.

Godt samspill
Kjell Kvarekvål som er direktør for HR og markedskommunikasjon hos JM Byggholt er overbevist om at høy kundetilfredshet i dette og tidligere byggetrinn i Johannes Sandvigs vei skyldes det gode samspillet på Tønsbergkontoret.

– Her er det flere meget kvalitetsbevisste og markedsorienterte medarbeidere. Videre er det stort engasjement samt gode holdninger, og medarbeiderne trekker sammen. Dette er virkelig til inspirasjon for andre i hele JM-konsernet, kommenterer han.

Du kan lese mer om kåringen i Byggeindustrien nr. 9 som kommer ut 24. juni.