E6-kontrakt til Grunnarbeid

Entreprenøren Grunnarbeid AS fra Trondheim vant kontrakten om å bygge vegsystemet fra Værnes til Havnekrysset på E6 forbi Stjørdal.

Byggingen av et nytt løp i Værnestunnelen, og også den nye Tangtunnelen er godt i gang. Men skal de bli åpnet for trafikk i slutten av 2011, må også vegen mellom tunnelene utbedres.

Grunnarbeid skal bygge ny firefelts E6 mellom avkjøringen til Værnes og Værnestunnelen, mellom Værnestunnelen og Tangtunnelen, og mellom Tangtunnelen og Havnekrysset. I tillegg skal de bygge ny rundkjøring i Halsøen og nye lokalveger på Tangen, inklusive gang- og sykkelvegsystem. Kontrakten er på litt over 53 millioner kroner.

Mye forberedende arbeider er allerede gjort i området i en tidligere entreprise. Strandsonen ved Halsøen er flyttet opptil 80 meter lenger ut, og det er lagt fyllinger klare for utvidelse av vegen. Vann- og avløpsledninger og kabler er flyttet, og i Halsøen er det nå en midlertidig rundkjøring.

Entreprenøren Grunnarbeid vil i løpet av juni starte arbeidet med å bygge firefelts E6. Strekningen fra Værnestunnelen til Havnekrysset åpnes for trafikk i slutten av 2011, skriver Statens vegvesen Region midt i en pressemelding.