AF-gründere hedret

AF benyttet anledningen på sitt 25-års jubileumsseminar til å hedre selskapets to gründere, Per Aftreth og Leif Jørgen Moger.

Det er duket for et aldri så lite tidsskille for AF-gruppen etter at årets generalforsamling er gjennomført. - Selskapet feirer 25 år, samtidig er 28. mai 2010 den første dagen hvor ingen av selskapets to gründere er med i styre og stell, uttalte AFs konserndirektør Pål Egil Rønn på jubileumsseminar i Helsfyr Atrium.

Aftreth og Moger startet sitt samarbeid hos Ingeniør F. Selmer. Men etter hvert hadde ideen om å skape noe eget begynt å vokse fram. Når selskapet ble fusjonert med Furuholmen, valgte de å hoppe av og etablere et eget selskap – AF ble født.

- Det største som hendte i 1985 var Gorbatsjov og Glasnost, Bobbysocks og La det svinge og Per og Leif Jørgen, var AF-direktør Rønns historiske oppsummering av året 1985.

Etter at de to første store prosjektene var i boks allerede i 1986; Dam Dokkfløyvatn og bygging av vedlikeholdshallen for togsett i Lodalen, har AF vært et selskap i vekst. Det store gjennombruddet og en del av grunnlaget for den videre veksten skjedde da AF på begynnelsen av 90-tallet satset i olje- og gassektoren og fikk kontrakten på Landfallstunnelen Troll. En kontrakt som på det tidspunktet var to til tre ganger så stor som omsetningen til selskapet.

- DNA-molekylet i AF-gruppen blir av de ansatte beskrevet å være vekst, etikk og sikkerhet. Hvis jeg hadde lugget av et hår på hodet til disse karene, er jeg sikker på at jeg hadde funnet det samme i DNA-molekylet, sa Rønn før han overrakte de to gründerne hver sin gullklokke.

- Dette er vår høyeste hedersutnevnelse og det er første gang den går til noen i AF-grenen i selskapet, sa han.

Samtidig benyttet Rønn 25 år med historie som et utgangspunkt for å adressere framtiden. - Ren energi og energieffektivisering vil være et viktig kompetanseområde i framtida. Vekst er en kjerneverdi hos oss. Det betyr at vi må tørre å se etter nye muligheter og nye markedsområder også i tiden framover, uttalte han.