Fond skal stimulere gode betongideer

Norsk Betongforening (NB) ønsker å bruke av sitt overskudd til å stimulere aktivitet i betongbransjen. Søknadsfrist for å søke støtte er 1. juli.

Komiteen

En fondskomité, utnevnt av styret i NB, foretar tildeling av midler.

Komiteen skal bestå av fire medlemmer og to varamedlemmer.

Fondskomiteen for 2010 består av:

Tor Ole Olsen (formann)

Ian Markey

Stein Tosterud

Bernt Kristiansen

Jan Eldegard (vara)

Stein Bostrøm (vara)

Linker

Fondets retningslinjer se her: Retningslinjer NBs utviklingsfond

Utlysningstekst se her: Utlysning fond

Søknadsskjema se her: Søknadsskjema

Gjennom opprettelse av NBs Utviklingsfond er det avsatt midler til direkte støtte til prosjekter som anses som spesielt viktige for betongbransjen og innenfor betongforeningens gjeldende strategi, visjoner og formål.

Denne er den første av to planlagt utlysninger i 2010 og de inviterer nå til søknader om midler til utvikling som øker betongens økonomiske, tekniske, miljømessige og estetiske kvaliteter.

Det fokuseres på utviklingsområder og prosjekter der det er tro på at resultatet direkte vil kunne prøves ut i markedet. Generelt prioriteres prosjekter hvor bevilgningen fra Norsk Betongforening antas å være viktig for gjennomføringen.

- Vi håper å få inn flere søknader om prosjekter som kan gjennomføres på relativt kort sikt, og som raskt kan sette ut i praktisk nytte, forteller Stein Tosterud, adm. direktør i Unicon og medlem i fondskomiteen.

Prosjektleder i byggutengrenser.no, Jan Eldegard, legger til at folk ikke må være redde for å søke om støtte til sine prosjekter.

- Folk må komme frem med sine forslag, og det trenger ikke på noen måte være omfattende programmer det søkes om støtte til. Vi ønsker gjerne søknader på mindre detaljer og konsepter som kan være med på å gjøre hverdagene lettere for aktører i bransjen, eller på gode konsepter som kan utvikles videre, sier Eldegard, som sitter som varamedlem i fondskomiteen.

Det er for 2010 satt av totalt en halv million kroner prosjektstøtte. Prosjekter kan søke om støtte som går over flere år.

- Det er også viktig å peke på at dette er penger som kommer fra betongforeningen og fra medlemmene der. Dette er ikke statlig støtte, men midler som kommer blant annet gjennom kursdeltakelse fra bransjen selv. Nå skal disse pengen brukes til å videreutvikle bransjen og skape en arena for nye ideer og løsninger, sier Eldegard.

Søkere skal skrive en kortfattet søknad på vedlagt søknadsskjema som sendes til siri.fause@tekna.no

Skjemaet kan eventuelt lastes ned fra www.betong.net

I søknaden skal det bl.a. redegjøres for prosjektets bakgrunn og motivasjon. Det må også angis en prosjektbeskrivelse og forventet resultat, et kostnadsoverslag samt finansiering. I tillegg må det angis hvorvidt annen finansiering er innvilget.

Søknadene behandles av fondskomiteen for NBs Utviklingsfond. Beslutning om tilsagn kan forventes i løpet av september 2010. Fondskomiteen står fritt til å velge prosjekter som får tildelinger, og avslag vil ikke bli begrunnet.

Resultatene fra prosjekter som støttes skal være offentlig tilgjengelig.

Ansvarlig søker må være medlem i Norsk Betongforening. (Bedrift eller personlig medlem.

Søknadsfristen er 1. juli 2010.