Landets største industribesøk for åttendeklassinger

Onsdag 2.juni arrangerer industriforeningen 7sterke det som trolig er landets største industribesøk for 8.-klassinger.

- Det skal åpne øynene for elever fra 9 ungdomskoler i hele Kongsvinger-regionen og vise dem at vi har viktige bedrifter med landskjente merkevarer, sier Ellinor Bjerke i HR-nettverket 7sterke.

Besøket er det største industribesøksarrangementet noen gang i Kongsvinger-regionen – ja kanskje til og med i hele landet. 7sterke har ikke hørt om noe tilsvarende.

7sterke har som en av sine målsetninger å bidra til å styrke samarbeidet mellom skole og næringsliv. Dette arrangementet er et ledd i dette arbeidet. 7sterke samarbeider tett med skolene og stiller mannssterke opp for å ta i mot elevene.

2. juni vil elever fra flere skoler treffes og dra på industribesøk hos til sammen 18 bedrifter. Elevene samles på to baser, Kongsvingerhallen (Storhallen) og Bjerkely folkehøgskole på Arneberg. Hver gruppe er delt inn i to puljer som skal besøke bedriftene etter tur. For puljen som ikke er ute hos bedrift, blir det fellesopplegg på basen.

Gjennom 7sterke vil industrien i de syv kommunene i Sør-Hedmark påvirke regional næringsutvikling og politikk, skape regional attraksjon, stimulere til innovasjon og kompetanseutvikling, og markedsføre Sør-Hedmark som industriregion.

For å bidra til økt tilgang på kvalifisert arbeidskraft arbeider 7sterke bl.a. aktivt mot skolene. Industribesøk for 8.-klassingene er en langsiktig satsning som gjør ungdommen kjent med bedriftene i lokalsamfunnet og produktene deres.

Kongsvinger-regionen produserer mange kjente merkevarer. 7sterke vil vise at det finnes interessante arbeidsplasser lokalt og at bedriftene er store bidragsytere til lokalsamfunnet. Positivt samarbeid mellom bedrifter og skole er viktig for industrien.

Det er næringslivet selv som finansierer arrangementet. Midlene kommer fra RDA Sør-Hedmark – SNUS (kompensasjonsmidler for bortfall av differensiert arbeidsgiveravgift).