Vinkelsliperen med usynlig ledning

Den nye akku-vinkelsliper GWS 18 V-LI Profesjonell fra Bosch er omtrent like kraftig som en profesjonell vinkelsliper med 230 volts ledning.

Man slipper alle problemene med ledningen, og da designet er kompakt og vekten knappe 2,3 kg, så er det enkelt å bruke denne vinkelsliperen på utilgjengelige steder, eksempelvis over hodehøyde, på stiger eller på stillaser.

Den skal være den sterkeste vinkelsliper i sin klasse til å skjære i stål- og aluminiumsprofiler, tilskjære fliser, overskjære rør og til å skjære i biler og lastebiler.

- Den er markedets førende når det gjelder effektiv skjæreevne pr. batterioppladning, heter det i en melding fra Bosch.

Den høytytende 4-polede motoren er sikret mot overbelastning, og har derfor en lang levetid. Sikringen heter Electronic Motor Protection (EMP) og beskytter den kraftige motoren mot overbelastning, samt slår automatisk ned motoren. Det er også innebygd Anti-Rotation, en mekanisk overbelastningskobling, som sikrer høy arbeidssikkerheten.

Girkassehodet kan roteres i intervaller på 90 grader, hvilket gir finere skjæreresultater. Hjelpehåndtaket kan også roteres og således brukes av både høyre - og venstrehendte.

Premium-batteriene fra Bosch har lang levetid takket være funksjonen Electronic Cell Protection (ECP), som beskytter batteriet mot overbelastning, overopphetning og total utladning. Selv om batteriene ikke har vært brukt på måneder, skal de uansett være klare til bruk. Akku-vinkelsliperen har en batteriindikator, som viser hvor mye energi batteriet har igjen. Batteriet lades opp i den medfølgte hurtigladeren som lader opp til full styrke på 45 minutter, men allerede når halvparten av oppladningstiden er gått er batteriet ladet opp 75 prosent.

Sliperen leveres som standard med den nye transportkassen L-Boxx L-Boxx er et nytt transportkassesystem, som Bosch har utviklet i samarbeid med varebil-innredningsfirmaet Sortimo. Det er lett å stable og sette sammen flere L-Boxx transportkasser, og de kan integreres med varebilens innredning, så kassene ikke velter rundt i bilen. En L-Boxx kan bære opp til 25 kg, og en sterk klikkmekanisme gjør det mulig å bære flere L-Boxx-transportkasser med en samlet vekt på opp til 40 kg. Man kan også sitte på lokket, som tåler opp til 100 kg.