Tar tak i elendigheten

Vi vil gjerne berømme Byrådet i hovedstaden som foreslår å bygge et nytt avløpssystem i indre Oslo by for 1,3 milliarder kroner. Avløpsnettet i store deler av indre Oslo by er over 130 år gammelt, og bygd for langt mindre antall innbyggere. I tillegg skal det bygges en ny by i Bjørvika med plass til 30.000 innbyggere og da må avløpssystemet fornyes.

 

Tidligere har bystyret vedtatt deler av Midgardsormen. Prosjekter for 595 mill kr er vedtatt i budsjettet for 2010. Nå foreslår byrådet å utvide Midgardsormen med bla ny avløpsledning som i stor grad skal gå langs selve Akerselva.

Midgardsormen er et av de største vann- og avløpsprosjektene i norsk historie. Vi håper at andre byer gjør som Oslo. Det er nemlig mye elendighet som skjuler seg under bakken. Det er bokstavelig talt mye dritt.

Vann og avløp er noe mange kommuner alt for lenge har prioritert ned. Nå tar Oslo et krafttak. Men selv om man nå starter en enormt stor VA-jobb, er det mye å ta igjen av vedlikehold også i Oslo. Men det at man kommer i gang er et gode i seg selv.