Partene fornøyd med renholdsresultat

Partene i renholdsbransjen er stort sett fornøyd med resultatet av streiken. NHO og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) kom torsdag ettermiddag til enighet.

Streiken blir dermed avsluttet og arbeidet gjenopptas fredag morgen. Årslønnsveksten blir på rundt 4 prosent.

– Vi har fått et godt økonomisk tilbud som vi nå sender ut til uravstemning. Tilbudet har også en god kvinneprofil, som vi er veldig fornøyd med, sier forbundsleder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) til NTB

Medlemmer med mer enn ti års ansettelsestid får en lønnsøkning på 6,75 kroner per time.

– Siden de fleste med lengst ansiennitet i renholdsbransjen er kvinner, blir dette en god kvinneprofil, framholder Hagensen. Hun sier partene vil arbeide videre for å finne fram til en modell for bedre lønnsutvikling for renholdere på sikt.

– Lettet

Partene kom til enighet uten bistand fra Riksmeklingsmannen, opplyser NHO Service.

– Dette har vært meget vanskelige og krevende forhandlinger, men vi er alt i alt fornøyd, selv om en del synes at oppgjøret ble vel kostbart. Vi er framfor alt veldig lettet over at streiken er over. Den er en stor belastning i vår bransje, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

Finne modell

Han bekrefter at arbeidsgivere og arbeidstakere nå vil se på hvordan man framover skal fordele oppgjørene, enten flatt eller ved progresjon.

– Vi vil diskutere hele problematikken i fred og ro for å finne fram til hva bransjen er mest tjent med når det gjelder oppgjørsprofil.

Renholdsstreiken startet 20. mai da Norsk Arbeidsmandsforbund tok ut 1.510 renholdere i streik i første uttak. Nærmere tusen til ble tatt ut i streik fra 25. mai.

Samtalene mellom partene i renholdsstreiken begynte onsdag ettermiddag og fortsatte torsdag.