Dispensasjoner gitt i fastlåst godsstreik

Det er ingen kontakt mellom partene i godsstreiken. Transportarbeiderforbundet ga torsdag apoteker, sykehus og sykehjem streikedispensasjon for transport av medisiner og medisinsk utstyr.

Norsk Transportarbeiderforbund har gitt en generell dispensasjon fra den pågående transportstreiken. Foretak som har behov for transport av medisiner og medisinsk utstyr skal henvende seg til det aktuelle transportselskapet. Arbeidet vil bli utført av streikende transportarbeidere etter anvisning fra den lokale streikekomiteen, skriver forbundet i en pressemelding.

Mange dispensasjonssøknader

Nestleder Lars M. Johnsen i Transportarbeiderforbundet sier til NTB at det er kommet inn store mengder med dispensasjonssøknader.

Han opplyser at det ikke har vært noen kontakt mellom partene for å forsøke å finne en løsning på konflikten. Samtalene har bare dreid seg om forhold og episoder på de forskjellige streikestedene. Nestlederen ser ikke bort fra at streiken kan bli langvarig.

– Vi synes tydelig å merke at motparten spekulerer i tvungen lønnsnemnd, sier han.

Transportarbeiderforbundet har foreløpig ingen planer om å trappe opp streiken med det første.

– Rammer arbeidsgiverne

– Vi merker at streiken rammer de den er ment å ramme, nemlig arbeidsgiverne som taper store beløp hver dag. En opptrapping vil eventuelt skje som et svar på noe arbeidsgiverne foretar seg, sier Johnsen.

Han slår fast at streiken går rolig for seg på de fleste terminalene som er i streik.

Torsdag formiddag arrangerte de streikende en demonstrasjon utenfor NHO-hovedkvarteret i Oslo med rundt 200 deltakere fra flere fagforbund.

Etter utvidelsen tirsdag morgen, er 1.700 ansatte i spedisjonsfirmaene så langt omfattet av streiken.