Trønder til Vestenfjelske

Trønderen og Rosenborgpatrioten Hans Martin Moxnes (47) har overtatt direktørjobben i erkebergenske EBA Vestenfjelske avdeling.

Men juristen begynner å bli kvalifisert til å gå i borgertoget 17. mai da han kommer fra stillingen som næringspolitisk ansvarlig i Bergen Næringsråd der han har jobbet i over fem år.

– Jeg gleder meg til å treffe medlemmene og være på arbeidsgiversiden. Jeg ser også frem til å fremme de seriøse aktørenes interesser og dermed bidra til å skille de seriøse aktørene fra de useriøse, sier Moxnes til foreningens nyhetsbrev.

I Bergen Næringsråd jobbet Moxnes med 1400 medlemmer i alle typer bransjer. Nå ser han frem til å jobbe spissere sammen med en avgrenset del av næringslivet. EBA Vestenfjelske har drøyt 50 medlemsbedrifter.

Den nye sjefen for Vestenfjelske har også satt seg fire mål. Det er å videreutvikle den etiske standarden blant medlemsbedriftene samt bygge bransjens og næringens omdømme. Videre skal han være næringens viktigste næringspolitiske aktør i regionen og delta i den næringspolitiske debatten. Han skal også sikre medlemsbedriftene gode service og oppfølging og endelig skal han sikre rekruttering og høy kvalitet i opplæringen.

Moxnes etterfølger Tommy Johansen som kom fra NAV til EBA for så å gå tilbake til NAV som viseadministrerende direktør i NAV Hordaland.

Johansen er trygg på at etterfølgeren er rett mann på rett plass.

– Moxnes har en spennende bakgrunn, og han vil tilføre organisasjonen nye impulser. Som person er han jovial og omgjengelig, kommenterer Johansen.